akụkọ_inside_banner

Nyocha nke Ultrasound - Igwe ezì Ultrasound

Nchọpụta mmalite nke nyocha ime ime ezì nwere ike imeziwanye mmepụta ọmụmụ na ugbo ezì.Ụzọ dị ka nchọpụta nke ịmaliteghachi estrus na ịgha mkpụrụ mgbe e mesịrị, na igwe ultrasound nke ezì ejirila mee ihe maka nchọpụta ime ime.

A na-amụba arụmọrụ ọmụmụ nke ugbo ezì azụmahịa site na n'oge na njirimara nke ịgha mkpụrụ na gilts dị ime na nke na-adịghị ime.Maka ebumnuche nke ịchọpụta ma nwanyị dị ime, gụnyere usoro nchọpụta estrus na-alaghachi azụ na ezì ultrasound igwe ejirila ya.Agbanyeghị, enwebeghị usoro nchọpụta afọ ime zuru oke nke dị na azụmaahịa.Edemede a na-ewebata ọtụtụ nyocha afọ ime ezì.

Nchọpụta nke Estrus
Ikiri ịgha mkpụrụ na-agaghị alaghachi na estrus mgbe ọ gachara bụ ule afọ ime na-adịkarị.Ebumnuche nke usoro a bụ na ịgha mkpụrụ dị ime adịghị adịkarị n'ime okpomọkụ n'oge ime ime, na ịgha mkpụrụ na-adịghị ime na-alaghachi na okpomọkụ n'ime ụbọchị 17-24 ka amụchara.Dị ka nyocha ime ime ezì, izi ezi nke nchọpụta estrus bụ 39% ruo 98%.

Mkpokọta Hormone
A na-eji ọnụọgụ ọbara nke prostaglandin-F2 (PGF), progesterone, na estrone sulfate mee ihe dị ka ihe ngosi afọ ime.Mkpokọta homonụ ndị a dị ike na nnukwu ihe ọmụma banyere mgbanwe endocrine na ime ime na ịgha mkpụrụ na-adịghị ime ka achọrọ tupu iji usoro ndị a maka nchọpụta afọ ime.Ugbu a, nleba nke serum progesterone itinye uche bụ naanị ule maka ngwa azụmahịa ọ bụla.Achọpụtara n'ozuzu izi ezi nke nyocha ime ime progesterone dị> 88%.

Mkpịsị akwara
Palpation rectal gosipụtara na ọ bara uru ma bụrụkwa eziokwu maka nchoputa nke afọ ime site na nhịahụ nke ike n'ime mkpụrụ.Ọdịmma nke usoro a bụ na ọwara pelvic na ikensi na-adịkarị obere ka a ga-eji maka ịwa ahụ na ịgha mkpụrụ dị ala.

Nyocha nke Ultrasound - Igwe ezì Ultrasound
A na-ejikarị nyocha nke ultrasound na-eji akụrụngwa ultrasound arụ ọrụ n'ihi na ọ dị mfe iji, na-ere ahịa ma na-ewere ya na ọ bụ eziokwu.

Doppler Ultrasound: Enwere ụdị nyocha transducer abụọ dị ugbu a maka iji ngwa Doppler: abdominal na rectal.Ngwá ọrụ ultrasound Doppler na-eji nnyefe na ntụgharị uche nke ebili mmiri nke ultrasound site na ihe na-akpụ akpụ.Achọpụtara ọbara na akwara uterine nke ịgha mkpụrụ na gilts na 50 ruo 100 beats / min na n'ime akwara umbilical na 150 ruo 250 beats / min.

Amode Ultrasound: Na-eji ultrasound chọpụta akpanwa nke mmiri juru.A na-etinye transducer n'akụkụ ya na akpanwa.A na-egosipụta ụfọdụ ike ultrasonic na-ekupụ na onye ntụgharị wee gbanwee ka ọ bụrụ mgbaàmà a na-anụ, mgbagha ma ọ bụ ọkụ na ihuenyo oscilloscope.

Igwe Ultrasound Swine: Igwe ultrasound na-ebugharị maka ime ime ezì maka nyochaa nyocha afọ ime na ịgha mkpụrụ.A na-akọwa ojiji na izi ezi nke ultrasound ozugbo na nyocha ime afọ ime n'ebe ọzọ na usoro ndị a.Na mgbakwunye na nyocha afọ ime ezì, igwe ultrasound nwere ike ibugharị nwere ngwa ndị ọzọ nwere ike ime.Igwe na-ahụ maka Swine Ultrasound Machine nwere ike ịlele ịgha mkpụrụ na nhịahụ siri ike ruo ogologo oge maka ezì fọdụrụ n'ime akpa nwa.Tụkwasị na nke ahụ, a na-amatakarị ịgha mkpụrụ na gilts na endometritis ma dị iche na ịgha mkpụrụ mgbe e mesịrị na ime ime.

Igwe ezì Ultrasound igwe

Uru dị na nyocha afọ ime ezì ziri ezi gụnyere nchọpụta mmalite nke ọdịda ịtụrụ ime, amụma ọkwa mmepụta, na ịmata mmalite nke anụmanụ ndị na-adịghị ime, nke na-eme ka ịchịkọta, ọgwụgwọ ma ọ bụ ịmụ nwa.Igwe ultrasonic maka ime ime ezì bụ usoro nchọpụta afọ ime nke a na-ejikarị eme ihe.

Eaceni bụ ezì ultrasound igwe emeputa.Anyị na-agba mbọ ime ihe ọhụrụ na ultrasound diagnostic na onyonyo ahụike.N'ịkwalite site na ihe ọhụrụ na mmụọ sitere na ọchịchọ na ntụkwasị obi ndị ahịa, Eaceni na-aga ugbu a ịghọ akara asọmpi na ahụike, na-eme ka ahụike nweta ahụike zuru ụwa ọnụ.


Oge nzipu: Feb-13-2023